Blijf op de hoogte!

Hieronder vindt u het overzicht van ons nieuws:

Februari gebitsmaand!
Nieuws

Februari gebitsmaand!

Februari is de maand van het gebit! Kom snel langs voor een gratis gebitscontrole.

Obeast-programma
Nieuws

Obeast-programma

Binnen een jaar niet meer te zwaar! Doe mee met ons Obeast-afvalprogramma!

Wormeierenonderzoek
Nieuws

Wormeierenonderzoek

Wist u dat u de ontlasting van uw hond of kat eenvoudig bij ons kunt laten controleren op wormeitjes? Zo weet u zeker of ontworming nodig is of niet!

‘t Holland goes Bonaire!
Nieuws

‘t Holland goes Bonaire!

Eind januari 2024 gaat een team van dierenartsen en paraveterinairen van Dierenartspraktijk ‘t Holland Duiven naar Bonaire voor een sterilisatie/castratie project.
Zij zullen zich vrijwillig inzetten om zoveel mogelijk dieren te helpen.

Vuurwerkangst informatieavond
Nieuws

Vuurwerkangst informatieavond

Ieder jaar organiseert Dierenartspraktijk 't Holland in oktober een informatieavond over vuurwerkangst bij honden en katten. Tijdens deze avond bespreken waar de angst vandaan komt, hoe angst te herkennen is en wat we eraan kunnen doen om te voorkomen.

Cat Friendly Clinic
Nieuws

Cat Friendly Clinic

Dierenartspraktijk ‘t Holland is een Cat Friendly Clinic. Voordat een dierenkliniek zichzelf een Cat Friendly Clinic mag noemen, moet de praktijk aan een aantal zeer strenge regels en eisen voldoen. Zo moeten er aanpassingen worden gedaan in wachtkamer en opnameruimte, maar ook moet een praktijk beschikking hebben over voldoende faciliteiten zoals echoapparaat, röntgenapparatuur, laboratorium, chirurgie en anesthesie. De wachtkamer heeft speciale 'katten parkeerplekken' voor de reismandjes, welke hoog zijn en gescheiden van honden. Er zijn nog meer voorwaarden waaraan wij voldoen om katvriendelijk te mogen zijn.

Vestiging Duiven heeft zelfs een gouden certificaat en Didam een zilveren! Omdat de praktijk katvriendelijk is, wordt de stress voor uw kat zoveel mogelijk beperkt volgens de richtlijnen van het ISFM (International Society of Feline Medicine).

Nieuwe chipregels
Nieuws

Nieuwe chipregels

Vanaf 1 november 2021 is de wetgeving veranderd omtrent het chippen en registreren van de pups. Een Europees paspoort en het plaatsen van een chip was al verplicht, maar nu moeten deze chips ook direct geregistreerd worden. De reden voor deze aanpassing van de wetgeving ligt bij de illegale hondenhandel. In de illegale hondenhandel gaat het natuurlijk alleen maar om geld verdienen en niet om het dierenwelzijn. De overheid wil met deze nieuwe en strengere regels meer invloed hebben op het dierenwelzijn en meer inzicht krijgen in de verkoop van pups.

In de nieuwe regels worden fokkers, importeurs, dierenartsen en chippers geregistreerd. Een fokker heeft een uniek bedrijfsnummer (UBN) nodig om de pups te laten chippen bij een dierenarts. Zonder een UBN kan een hond niet meer gechipt worden en geen Europees paspoort krijgen.
De regels vanaf 1 november 2021 zijn als volgt:
Fokkers en importeurs registreren zichzelf bij de RVO. Zij krijgen dan een UBN. Heeft u als bedrijfsmatige fokker of importeur al een UBN? Dan kunt u gewoon dat nummer gebruiken. Een UBN is nodig om de hond te registreren. Zorg daarom dat u uw UBN bij de hand heeft als u uw hond(en) bij een dierenarts of chipper laat chippen.
Pups moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en een Europees paspoort krijgen. De dierenarts of chipper registreert bij een aangewezen portaal/databank dat de hond is gechipt. Daarbij is ook het UBN van de houder/fokker nodig. Als fokker registreert u de geboorte van de pup bij het aangewezen portaal. Dit doet u ook met het chipnummer van de moederhond. Het EU-dierenpaspoort wordt verplicht voor alle honden. De dierenarts registreert het paspoort bij een aangewezen portaal. Als importeur laat u de eerste registratie van de hond door een dierenarts doen. Dit moet binnen 2 weken na aankomst in Nederland gebeuren. De dierenarts registreert de import, chip en het paspoort bij een portaal. Komt de hond uit een derde land en heeft hij geen EU-dierenpaspoort? Dan geeft de dierenarts een EU-dierenpaspoort voor de hond af.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende websites:
Voor algemene informatie:
https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/honden
Voor het bewijs van vakbekwaamheid:
https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/huisdieren-houden-en-fokken/bedrijfsmatig-huisdieren-houden/bewijs-van-vakbekwaamheid

Kortom, komt u met een nestje pups voor hun eerste vaccinatie, chip en een Europees paspoort, dan hebben wij uw UBN nodig. We zullen het UBN nummer controleren of het het juiste nummer bij de juiste persoon is. Wij zullen de chip plaatsen zoals u van ons gewend bent, maar nu zullen wij ook gelijk de registratie doen. De kosten van het plaatsen van de chip gaan daardoor wat omhoog.

Geen inloopspreekuren meer
Blog

Geen inloopspreekuren meer

Voorheen werd bij Dierenartspraktijk ‘t Holland gebruik gemaakt van open inloopspreekuren in de ochtend en avond. Sinds 2020 zijn deze komen te vervallen en werken wij uitsluitend op afspraak. Op deze manier zijn de wachttijden korter en kunnen wij uw huisdier van betere zorg voorzien.

Open op zaterdagen
Nieuws

Open op zaterdagen

Dierenartspraktijk ‘t Holland, vestiging Duiven, is op zaterdagen geopend tussen 8:00-12:00 uur. U kunt dan bij ons terecht voor het afhalen van medicatie, spoedgevallen, maar ook voor reguliere afspraken. Voor de reguliere afspraken tussen 8.30 en 10.00 uur kunt u doordeweeks een afspraak maken, maar geldt wel een toeslag. Op zaterdagen zijn wij telefonisch enkel bereikbaar voor spoedgevallen via het spoednummer 0900-9349.

Kattenspreekuur
Nieuws

Kattenspreekuur

Dierenartspraktijk ‘t Holland biedt speciale kattenspreekuren, waarbij uitsluitend afspraken voor katten gepland kunnen worden. Er zullen geen honden in de wachtkamer zijn, spoedgevallen uitgezonderd.

Duiven: dinsdagen tussen 11.00-12.00 uur.
Didam: donderdagen tussen 13.00-14.00 uur.