Behandelingen

Bij Dierenartspraktijk ‘t Holland voeren we van allerlei behandelingen uit, natuurlijk (huis)dier specifiek. Hieronder vindt u een overzicht van onze algemene behandelingen en mogelijkheden. Wilt u gericht per (huis)dier zoeken naar een behandeling, bekijk dan hier het overzicht.

Echo

Bij Dierenartspraktijk ‘t Holland kunnen echo’s van de buik van uw dier worden gemaakt. Hiermee kunnen we organen zoals de maag, lever, darmen, baarmoeder en prostaat bekijken. Ook de urinewegen zoals nieren en de blaas kunnen in beeld worden gebracht.

Wij hebben geen mogelijkheden voor echo’s van het hart.

Röntgen

Dierenartspraktijk ‘t Holland maakt gebruik van moderne digitale röntgenapparatuur. Hiermee brengen we bepaalde lichaamsdelen in beeld om een juiste diagnose te stellen. Zo kunnen we röntgenfoto’s maken van de borstkas om het hart en de longen in beeld te brengen, maar ook foto’s van de buik en het skelet zijn mogelijk. Vaak lukt het om de foto’s te maken als uw huisdier wakker is, maar soms is het nodig uw dier een roesje te geven.

Wij hebben geen mogelijkheden voor officiële HD en ED foto’s.

Operaties

Op vrijwel iedere ochtend wordt in onze praktijk geopereerd. Van standaard operaties zoals sterilisatie en castratie tot bulten verwijderen, amputaties of oogoperaties. Wij hebben mogelijkheid voor gasanesthesie en moderne apparatuur waarmee ademhaling, pols, temperatuur en zuurstofgehalte in het bloed wordt gemeten. Uw dier wordt altijd nagekeken voordat het onder narcose wordt gebracht. Zeker bij oudere dieren wordt geadviseerd van tevoren een bloedonderzoek te doen. Er is mogelijkheid tot speciale narcose voor hartpatiënten, nierpatiënten, epilepsiepatiënten en geriatrische patiënten. De meeste operatiepatiënten zijn honden en katten, maar we opereren ook geregeld konijnen en knaagdieren.

Gebitsbehandelingen

Dierenartspraktijk ‘t Holland biedt ook mogelijkheden voor gebitsbehandelingen. Onder narcose wordt het gebit van uw dier gereinigd. Daarnaast kunnen er dentale röntgenfoto’s worden gemaakt en kunnen elementen indien nodig worden getrokken. We kunnen normale extracties, maar ook chirurgische extracties uitvoeren. Ook tijdens een gebitsbehandeling maken wij gebruik van gasanesthesie en wordt uw dier nauwkeurig gemonitord op ademhaling, pols, temperatuur en zuurstofgehalte. Zeker bij oudere dieren wordt geadviseerd van tevoren een bloedonderzoek te doen. Er is mogelijkheid tot speciale narcose voor hartpatiënten, nierpatiënten, epilepsiepatiënten en geriatrische patiënten.

Orthopedie

Dankzij een samenwerking met chirurg Franc Viehoff biedt Dierenartspraktijk ‘t Holland ook mogelijkheden voor specialistische ingrepen zoals orthopedische en weke delen operaties. Denk bijvoorbeeld aan operaties bij gecompliceerde botbreuken en specialistische knieoperaties, maar ook aan BOS-operaties, larynxparalyse operaties en buik- of borstkas operaties. Ook orthopedische consulten zijn mogelijk. Drs. Franc Viehoff heeft vele jaren ervaring en werkt al meer dan 15 jaar als zelfstandig chirurg door het hele land.

Seniorenconsult

Wordt uw huisdier al een dagje ouder? Katten vallen vanaf 9 jaar al onder de categorie ‘senior’ en honden zelfs eerder. Grote rassen vanaf 5 jaar en kleinere rassen vanaf 7 jaar. Ouderdom komt met de gebreken en om tijdig ouderdomskwalen op te sporen kunt u bij Dierenartspraktijk ‘t Holland terecht voor een seniorencheck. Door middel van urineonderzoek, bloedonderzoek en een uitgebreid consult kunnen we bepaalde aandoeningen in een vroeger stadium vaststellen en dus ook effectiever behandelen. Zo gaat uw huisdier een soepelere oude dag tegemoet. Het seniorenconsult bestaat uit twee afspraken; bloedprikken en urineonderzoek bij de assistente en vervolgens een uitgebreid consult bij de dierenarts, waarbij alle resultaten meteen worden besproken.

Assistentespreekuur
 • Kleine handelingen
  U kunt op afspraak bij onze assistente terecht voor kleine afspraken zoals nagels knippen, anaalklieren legen, hechtingen verwijderen en andere kleine handelingen.
 • Puppyconsultatiebureau
  Dierenartspraktijk ‘t Holland heeft een puppyconsultatiebureau. Hierbij begeleidt een assistente u en uw pup gedurende het eerste levensjaar. Na de start op 12 weken komt u op 4, 5, 6 en 9 maanden en een jaar leeftijd bij de assistente. Er wordt geoefend op tafel en alle facetten van het opgroeien van een pup worden besproken. Uit onze ervaring blijkt dat honden die mee hebben gedaan aan het puppyconsultatiebureau graag in de praktijk komen en makkelijk te behandelen zijn! Mocht u vragen hebben over het puppyconsultatiebureau, vraag dan aan de balie om de folder of neem contact met ons op.
 • Diabetescontroles
  Onze diabetesconsulentes kunnen u helpen met uw huisdier met diabetes. Zij voeren bloedsuikercontroles uit en geven passende adviezen over de medicatie, voeding en beweging/activiteit. Zo proberen we de suikerziekte van uw dier onder controle te houden.
 • Obeast
  Mocht uw huisdier een pondje (of meer) te zwaar zijn en lukt het maar niet met afvallen? Dan heeft Dierenartspraktijk ‘t Holland het Obeast-programma! Onze afvalconsulenten zullen u en uw huisdier begeleiden naar een gezond gewicht. Zij wegen en meten uw dier maandelijks op en geven passende adviezen over de voeding en beweging. Mocht u vragen hebben over het Obeast-programma, vraag dan aan de balie om de folder of neem contact met ons op.
Dierenarts aan huis

Bent u niet in staat om met uw huisdier naar ons toe te komen of is uw huisdier erg angstig op de praktijk? Dan komen wij bij u langs!

Dierenartspraktijk ‘t Holland biedt mensen met huisdieren de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een huisvisite van de dierenarts. Wij komen bij u thuis voor o.a. consulten, vaccinaties, chippen, bloed afnemen en euthanasie. Bij elk bezoek nemen wij uitgebreid de tijd om een volledig lichamelijk onderzoek uit te voeren. Afspraken aan huis moeten vaak vooruit gepland worden. Dit kan dus betekenen dat het op korte termijn of met spoed niet mogelijk is dat een dierenarts kan komen.

 

Orthopedisch specialist Franc Viehoff aan het opereren met onze paraveterinair Ilse Smit.

Vragen over onze diensten?

Neem dan contact met ons op